FØDSELSFORBEREDELSE FOR PAR

Fødselsforberedelse for par

Forbered jer sammen på en af de største oplevelser i jeres liv!

Bliv begge godt udstyret, med al den viden og redskaber, som I skal bruge til at gøre fødslen til så god en oplevelse som muligt.


Hvis han/hun, som skal med til fødslen, har en god redskabs-kasse med basal teoretisk viden om fødslen og praktiske redskaber til at hjælpe den fødende, kan denne hjælp næsten ikke overvurderes.


Samtidig er dette en rigtig god lejlighed for jer, til at forberede jer sammen på den oplevelse, som vil blive en af de største i jeres liv.

Undervisningen centrerer sig om jeres samarbejde under fødslen. Fødsels-partneren bliver uddannet til en kompetent fødselshjælper, med nyttig viden og brugbare redskaber, som kan gøre fødslen til en markant nemmere og bedre oplevelse for alle tre.


Med i kurset får I bogen "Forbed dig på en god fødsel".

Kommende kursus med plads til jer:


 • Søndag 7.april 2024. kl. 12 - 17

Underviser: Jordemoder Harriet Skytte

Sted: Min Fødsel Ingemannsvej 3, Frb C

Pris: 1799 kr

Sygeforsikring Danmark giver op til 50 % tilskud.

Undervisningen foregår på små hold med højst 7 par, så der er rum til opmærksomhed på den enkelte og de spørgsmål der opstår undervejs.


 • Få gode råd om partnerens rolle, både under fødslen og den første tid efter.
 • Få forståelse for, hvad der sker hormonelt i kroppen under fødslen.
 • Få viden om, hvordan fødsels-partneren kan støtte op om disse funktioner i kroppen og dermed gøre fødslen meget nemmere.
 • Lær værdifulde smertelindrende vejrtrækningsteknikker.
 • Få råd og redskaber, til at få så god en oplevelse på hospitalet som muligt, hvis det er der, fødslen skal foregå. Blandt andet får fødsels-partneren et praktisk redskab til at kommunikere bedst muligt med hospitals-personalet.
 • Få en god indføring i, hvad der sker i kroppen under fødslen.
 • Lær om fødslens faser og forløb.
 • Bliv forberedt på, hvordan I ved, når fødslen er gået i gang og får gode råd om, hvordan I bedst samarbejder i den første fase af fødslen.
 • Lær hvad det er, som kan gøre ondt under en fødsel, og hvordan fødsels-partneren kan hjælpe til at minimere smerterne mest muligt.
 • Få indblik i, hvordan hvordan I sammen kan gøre fødslen så kort som muligt.
 • Få praktisk øvelse i vestillinger.
 • Lær at bruge rebozo før og under fødslen.
 • Få råd om, hvordan I ved, hvornår det er tid at tage på hospitalet (hvis det er der, I planlægger at føde).
 • Lær om pressefasen og om gode stillinger at føde barnet i.
 • Få råd, der kan gøre de første værdifulde timer efter fødslen endnu bedre for jer alle tre.
 • Derudover vil fødsels-partneren lære og øve en række massage-teknikker og andre konkrete teknikker, som vil gøre fødslen nemmere.


Tidligere elever hos Min Fødsel siger om kurset:

"Glem alt om at stønne i takt i sære yoga-stillinger!

På dette kursus lærer du at være en rigtig mand for din partner under fødslen. Du lærer om din egen centrale og særdeles vigtige rolle både før og under fødslen. Kun de færreste ved hvor meget en mand kan gøre for at skabe de helt rigtige rammer for en naturlig og ukompliceret fødsel."

- Klaus


"Jeg vil gerne som mand sige tusind tak for fødselsforberedelsen for par. Dit kursus gjorde, at Rinas fødsel blev den mest vidunderlige oplevelse for mig. Jeg følte hele vejen igennem fødslen, at jeg kunne støtte Rina (..) Det var super fedt at føle, at jeg kunne gøre en forskel og ikke blot var med på sidelinjen. Alt dette er klart takket være dit kursus.

- Niels


Vi fik super meget ros for vores samarbejde under fødslen af jordemoderen. Vi fik senere at vide, at hvis ikke Anja havde været så sej og dygtig til vejrtrækning samt at samarbejde med jordmødrene, så var det som minimum endt med en lettere besværlig sugekop procedure eller evt. en sectio. Så stor tak for at klæde os så godt på til denne store oplevelse. Det at Anja har kunne klare fødslen selv og på en "naturlig" måde, har givet hende en stor tro på sig selv samt et kæmpe psykisk overskud.

- Jacob


Vi vil gerne takke for 2 fantastiske kurser hos jer. Både "Forberedt Far" og "Fødselsforberedelsen" (kun for kvinder), har været utroligt nyttige for os. Specielt Jeff følte han fik utroligt meget ud af kurset og han var en fantastisk fødselshjælper :)

-Signe og Jeff

Kontakt os

Du er altid velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.