Fødselshjælp
 

Det kan gøre en stor forskel, at have en person man kender til stede under hele sin fødsel: Det har vist sig ved undersøgelser, at frekvensen af kejsersnit bliver reduceret med op til 50 %, forbruget af smertelindring med 30 % og forbruget af vefremkaldende midler med 40 %, hvis der er en person tilstede under hele fødslen, som den fødende er tryg ved. (Se mere her om bla disse undersøgelser og om hvad en doula er).

 

På kurserne Forberedt Far uddannes den person, som skal med til fødslen, til at indtage denne rolle under fødslen. Men hvis ikke faderen eller en anden person kan eller vil, eller hvis I gerne vil have en erfaren og fødselshjælper med også, så har I mulighed for at have mig med som doula.

 

En doula er kort sagt en fødselshjælper, som varetager alle de funktioner, som jordemødrene ikke har mulighed for, smo hospitalerne fungerer i dag.
 
Jeg tilbyder at komme hjem til dig/jer, så snart du/I føler at du/i har brug for det, og blive sammen med dig/jer, indtil du/i er klar til at være alene sammen med dit/jeres lille barn. Hvis fødslen skal foregå på hospitalet, tager jeg selvfølgelig med.


Før fødslen går i gang, har vi lært hinanden at kende, når jeg har været hjemme hos dig/jer og snakket dine/jeres ønsker for forløbet grundigt igennem. Vi har sammen forberedt fødslen, ved at gennemgå hvad der sker under en fødsel og øve vejrtrækningsøvelser og stillinger, der kan være nyttige under veerne og selve fødslen.


Jeg er der under hele forløbet, med støtte og omsorg og jeg kan hjælpe med at formidle dine/jeres ønsker for fødslen, når du/i selv er optaget af at arbejde med veerne. Nogle vil ønske, at jeg deltager aktivt med støtte, omsorg og opmuntring under veerne, og andre har stor glæde af, at jeg holder mig i baggrunden og skaber tryghed, ved at være parat med hjælp og gode råd, når i har brug for det.

En uges tid efter at dit/jeres barn er blevet født, kommer jeg hjem til jer, så vi kan snakke fødslen igennem.

 

Et doula-forløb som beskrevet, inklusiv to gange to timers privat fødselsforberedelse og barsels-besøg koster 9500 kr.

Hvis du er interesseret i at have mig med til fødslen, så skriv til mig på formularen under "kontakt".

                                                                                                                                                                            

 

 

 

 

 

"Jeg er så lykkelig og taknemlig for, at jeg havde dig med til min fødsel. Du gjorde fødslen af min søn til en smuk og tryg oplevelse. Dét var en helt fantastisk gave at få. Tusind, tusind tak."
        Ulla & Karl Alfred 2010

 

 

"Jeg er så lykkelig og taknemmelig for, at du hjalp mig til at have en fantastisk fødselsoplevelse. Af hjertet tak for det, søde dig! Det betyder så meget, at du var der igennem graviditeten og under fødslen og støttede mig i at slappe af og stole på min krop. (..) Og hvor er jeg dog taknemmelig for, at du optog de små videoer, lige da han var blevet født. Jeg har set dem igen og igen og igen..."

                          Stine 2011

 

Min fødsel - Yoga for gravide, fødselsforberedelse, efterfødselsyoga og fødselshjælp.

Ingemannsvej 3 C, Frederiksberg C. Mail: post@minfoedsel.dk Tlf. 30 4443 30

Mette Myrna og Rune Potoker

Links Fødselsberetninger

Meditation, Yin yang yoga